Ny VD i Network Services Nordic AB

Andreas Ferm har utsetts till ny VD för Network Services. Han tillträder sin tjänst i samband med Telenorägda Datametrix AS köp av bolaget. Andreas tar över VD-rollen efter Fredrik Svensson som efter tre år som VD och drygt 12 år på Network Services väljer att kliva av i samband med försäljningen av bolaget.

Det var i slutet av januari i år som Telenorägda Datametrix AS meddelade att de ämnade förvärva Network Services och igår slutfördes affären.  Tillsammans med sin nya ägare blir Network Services Skandinaviens största specialist- och tjänsteföretag inom IT-infrastruktur och drift, med mål att bli bäst inom kommunikation, nätverk och säkerhet.

 - Jag är mycket glad över att Andreas har tackat ja till att ta över VD-rollen för Network Services. Jag är övertygad om att han har viljan och kapaciteten som krävs för vår skandinaviska satsning. Planen är att Andreas även ska leda den sammanslagna svenska verksamheten Daxcom/Network Services, vilket öppnar upp än fler möjligheter, säger Eivind Hauglie-Hanssen, CEO för Datametrix AS.

Andreas Ferm har arbetat på Network Services i fem år och senast i rollen som Regionchef.  Dessförinnan arbetade Andreas i flera år som Nordenchef på Aruba Networks.

- Jag är tacksam för förtroendet att leda Network Services samt på sikt den sammanslagna verksamheten för Daxcom och Network Services. Det är med stor ödmjukhet, energi och vilja som jag tar mig an uppgiften som lagledare för teamet i Sverige, säger Andreas Ferm, VD för Network Services Nordic AB.

 

För ytterligare information:Eivind Hauglie-Hanssen, CEO Datametrix,
+ 47 982 15 295 eller Andreas Ferm, VD Network Services, +46 705879750.