Summering HPE/Aruba Atmosphere 2016

Nu har Atmosphere EMEA 2016 i Portugal kommit till sitt slut och med detta har våra tekniska sinnen fyllts med ny information och kunskap, som får oss att se ljust på framtiden.

Vad har då behandlats under dessa dagar?

  • Beaconteknologin – Det har varit stort fokus på Beacons. En teknik som använder Bluetooth Low-Energy (BLE) för att positionera och guida användare genom mobila appar, som sedan kan användas för att t.ex. kunna pusha notifikationer i ett visst område eller skriva ut på en skrivare som du står nära, mycket spännande
  • 802.11ac Wave 2 – Sedan har det också självklart pratats mycket om Aruba 300-serien och dess 802.11ac Wave 2 standard. Där vi ser att AP315 kommer vara den nya storsäljaren med AP335 som flaggskeppet alla vill ha (även hur bra detta fungerar med HPE’s nya Smart Rate switchar)
  • Clearpass – Här har vi fått en djupare inblick i den nya Insight som presenterades i nyligen släppta versionen 6.6. Även en del fokus på deras Clearpass Exchange, vilket kommer bli en stor del av framtiden för Clearpass
  • IoT och SDN – Två områden som nämndes, men inte gick lite djupt in på i år. Jag tror att detta kommer vara tunga punkter i framtiden, då allt pekar på att det är just dit vi går.

Det var mindre om IAP (Instant, controller-löst), då detta har varit ett ganska tungt fokusområde de senaste åren. Det kan bero på generationsskiftet mellan accesspunkter eller att man vill sätta strålkastarljuset på andra teknologier också. I vilket fall tror jag inte det är en teknik som vi bara sett början på, då kunderna nu börjar se fördelarna med. Årets stora samtalsämne som låg i luften under hela konferensen var AOS 8.0 och dess features, stora förändringar är på gång!
Bild idag 08_50_19 kopia
Efter denna vecka går man med stora steg mot en ljus HPE/Aruba-framtid. Det är inte bara polering av nuvarande teknik utan helt nya teknologier som stolt visas upp. Detta är en mässa som alla med intresse av Aruba och nätverk skulle få uppleva. Jag och Network Services kunder som var med oss på denna fantastiska resa, har redan nu börjat se fram emot nästa år för att se hur HPE/Aruba ska kunna toppa detta!

Bloggat av Fredrik Preinfalk, Konsult på Network Services